Reguli de păstrare pentru produsele neperisabile

Produsele alimentare uscate, ce nu se alterează rapid, numite și produse neperisabile, își pot pierde totuși calitatea în timp, de aceea necesită respectarea anumitor reguli de păstrare.

  • Vezi colecția Counter Board Store

    Ca și la alimentele proaspete sau perisabile, trebuie să folosim rotația produsului sau regula „primul venit, primul servit”, pentru a evita alterarea produsului.

  • Stocarea produselor perisabile se va face în spații uscate, bine ventilate, pentru acest scop există containere special vacumate cu capace care se închid pentru a păstra cât mai uscate produsele, pungi speciale zip-lock sau pungi din țesături naturale.
  •  Unele produse, ca nucile, cerealele integrale, semințele și cafeaua pot fi stocate în frigider sau congelator pentru un termen mai lung de păstrare.
  • Este recomandat să păstrați produsele alimentare la temperaturi indicate de către producător. Chiar și o creştere nesemnificativă de temperatură provoacă înmulțirea microorganismelor și reduce durata de viaţă a unui produs: un produs bun şi sănătos poate să devină un produs cu potențial toxic.
Vezi produse pentru păstrarea alimentelor
  • În frigider temperatura este neuniformă. Atunci când puneți mâncarea în frigider sau congelator nu înghesuiți atât de strâns pungile (recipientele), pentru a permite circulația aerului.
  • Mențineți temperatura frigiderului la sau sub 4°C. Temperatura de congelare trebuie să fie de -18° C. Dacă frigiderul nu este dotat cu termometru verificați temperatura periodic cu ajutorul termometrului.
  • Verificați modul de stocare a alimentelor și condițiile de depozitare pe etichete.
  • Dacă nu aveți condiții de păstrare pentru rezerve mari de produse, procurați produsele necesare în cantitățile optime, necesare familiei dvs.

Joseph Joseph are o serie de produse ce vă vin în ajutor în păstrarea alimentelor și le puteți vizualiza aici.