Produsele alimentare uscate, ce nu se alterează rapid, numite și produse neperisabile, își pot pierde totuși calitatea în timp, de aceea necesită respectarea anumitor reguli de păstrare.
-
Ca și la alimentele proaspete sau perisabile, trebuie să folosim rotația produsului sau regula „primul venit, primul servit”, pentru a evita alterarea produsului.
- Stocarea produselor perisabile se va face în spații uscate, bine ventilate, pentru acest scop există containere special vacumate cu capace care se închid pentru a păstra cât mai uscate produsele, pungi speciale zip-lock sau pungi din țesături naturale.
- Unele produse, ca nucile, cerealele integrale, semințele și cafeaua pot fi stocate în frigider sau congelator pentru un termen mai lung de păstrare.
- Este recomandat să păstrați produsele alimentare la temperaturi indicate de către producător. Chiar și o creştere nesemnificativă de temperatură provoacă înmulțirea microorganismelor și reduce durata de viaţă a unui produs: un produs bun şi sănătos poate să devină un produs cu potențial toxic.
- În frigider temperatura este neuniformă. Atunci când puneți mâncarea în frigider sau congelator nu înghesuiți atât de strâns pungile (recipientele), pentru a permite circulația aerului.
- Mențineți temperatura frigiderului la sau sub 4°C. Temperatura de congelare trebuie să fie de -18° C. Dacă frigiderul nu este dotat cu termometru verificați temperatura periodic cu ajutorul termometrului.
- Verificați modul de stocare a alimentelor și condițiile de depozitare pe etichete.
- Dacă nu aveți condiții de păstrare pentru rezerve mari de produse, procurați produsele necesare în cantitățile optime, necesare familiei dvs.
Homi vă propune are o serie de produse ce vă vin în ajutor în păstrarea alimentelor și le puteți vizualiza aici.