Avocado – un erou verde și gustos

Cuțit Go Avocado Joseph Joseph
Cuțit Go Avocado Joseph Joseph

Eroul de azi nu are nevoie de mare prezentare, oricine îl gustă prima dată, se îndrăgostește iremediabil de acest fruct-minune, recomandat de altfel, de majoritatea nutriționiștilor datorită beneficiilor sale nenumărate.

Fructul poate fi consumat în salate, tartine sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Ca să nu dăm greș în alegerea unui fruct bun, atragem atenția să fie bine copt, coaja să fie de culoare cât mai închisă, nu verde, ci mov închis. Totuși dacă fructul este verde, îl putem înveli în hârtie de ziar sau îl punem lîngă un măr și îl păstrăm la temeratura camerei până devine copt.

Avocado poate fi introdus în mai multe salate și combinații delicioase:

Cuțit Avocado DUO
  • roșii, castravete, ceapă roșie și avocado, cu un dressing de lămâie;
  • jumătăți de avocado umplute cu brânză mozzarella, roșii cherry, cubulețe de avocado, frunze proaspete, ulei de măsline și oțet balsamic;
  • salată de pui cu avocado, salată verde, ulei de măsline, miere, chimen și ardei iute;
  • salată de avocado cu mango, rucola, ceapă și cubulețe de pui la tigaie; dressingul se obține din ulei de măsline, suc de lămâie.