Cum alegi corect sosul pentru paste

Pastele sunt un produs foarte gustos și ușor de preparat, îl adoră în egală masură și adulții și copiii. Pot fi preparate în nenumărate moduri și cu diferite sosuri.

Dar v-ați gândit vreodată că fiecarui tip de paste i se potrivește un anumit tip de sos?

Vezi ustensile pentru gătit
Vezi ustensile pentru gătit

Institutul Culinar din America ne recomandă să alegem pentru pastele lungi sau plate ca fettuccine, linguine sau spaghetti un sos ușor, moale și cremos, cum ar fi sosurile cremă (beshamel), sosuri cremă de legume sau combinații dintre unt și cașcaval care vor acoperi în întregime firele de paste lungi.

În timp ce pastele de tip tuburi, macaroni, ziti sau fusilli se vor potrivi bine cu sosuri cu carne sau cu garnitură din legume proaspete deaorece aceste tipuri prind bine sosul.

Vezi ustensile pentru lucru cu aluatul

Și aroma pastelor are importanță cînd alegem sosul potrivit, de exemplu pastele proaspăt gătite cel mai bine se vor combina cu sosuri cremoas, ușoare pe bază de unt sau frișcă. Iar pastele dure, se vor potrivi cu sosurile mai tari cu carne și legume.

Poți găsi aici ustensile pentru gătit.