Recomandări pentru o casă curată și organizată

În rețeaua de hoteluri de 5 stele Four Seasons persoanele care fac curățenie (housekeeperi) au la dispoziție 22 minute pentru o cameră, iată cîteva sfaturi pe care le urmează experții de curățenie din hotele:

Vezi produse pentru organizarea casei

1. Un truc foarte interesant folosit este curățenia făcută în ordinea acelor ceasornicului, adică dacă începi dintr-un colț al casei trebuie sa urmezi în continuare fără a te întoarce nenumarăte ori înapoi, în acest mod nu te vei abate la diferite colțuri ale camerei și nu vei face cale întoarsă uitând să cureți o anumită zonă.

2. Folosește un organizator pentru toate accesoriile și produsele de curățare ca să eviți deplasarea de fiecare dată în debara sau la locul unde le depozitezi de obicei.

Organizator mic pentru periuțe de dinți 
Vezi accesorii de baie
3. Dacă faci ordine în toată casa, începe mai întîi cu cele mai dificile zone/camere, stropește cu produsele chimce suprafețele care vrei să le cureți și începe în mod circular prin toată casa să ordonezi lucrurile, în bucătărie de exemplu clătești vasele, ștergi aragazul, suprafețele de lucru și faianța, în dormitoare ordonezi patul, pui hainele în dulap sau sertare, ștergi praful, și spre final în baie cureți toaleta, chiuveta și cada sau dușul.
4. Dupa ce ai terminat de ordonat, poți aspira toate pardoselile, iar în final dai cu mopul.
Producătorul de accesorii pentru casă și bucătărie Joseph Joseph are o serie de produse ce îți vor ușura munca și te vor ajuta să îți organizezi casa și să o păstrezi în curățenie. Le poți vedea accesând aici.