De ce să mâncăm zilnic salate și verdețuri?

Dacă încă nu ai introdus salata în meniul tău zilnic îți dăm cel puțin 5 motive să o faci chiar azi! 🥗

☑ Este o doză zilnică de grăsimi sănătoase, adaugă în salată semințe de susan, chia sau floarea soarelui și îți vei asigura necesarul zilnic de lipide sănătoase și benefice organismului.

☑ Doar o singură mână de salată de radicchio sau baby spanac îți va asigura doza necesară de vitamina K, care este extrem de importantă pentru oasele noastre.

☑ Carotenoidele găsite în morcovi, frunze de salată Romană, Lollo Rosso sau baby spanac ne ajută ochii să se adapteze ușor de la întuneric la lumină și invers, dar și mai important ne protejează ochii de lumina puternică ce poate dăuna vederii.

☑ Frunzele de salată câștigă și titlul de campioni ca și surse de fibre, iar dacă ați uitat de ce trebuie să consumăm fibre zilnic, vă amintim: reduc colesterolul „rău”, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, au un rol important în digestie și ajută la prevenirea bolilor gastro-intestinale, ajută la slăbit.

☑ Și da, tot frunzele sunt campioane la nutriție, te ajută să ajungi mai repede la sațietate și, astfel, să consumi mai puține alimente foarte bogate în calorii. Adaugă zilnic în meniul tău cît mai multe fructe și legume de cît mai multe culori și feluri – iar salata cu baza de frunze e cel mai gustos mod să faci asta.

Iar ca salata să fie crocantă și gustoasă, frunzele proaspete și aromate, folosește un uscator de salată si verdeturi care va ușura spălarea frunzelor de salată în timp rapid.

Uscatorul de salata al brandului italian Guzzini îmbină perfect utilitatea și design-ul superb, le poți folosi ca uscător și ca bol pentru salată, iar capacul din set permite păstrarea salatei la frigider, direct în bolul uscătorului.

Este disponibil în 4 culori: albastru, verde, muștar și alb.
Are diametrul de Ø 26 cm (strecurătoarea) x înălțimea de 19 cm și volumul 4 litri.