Materialele folosite și recomandări privind folosirea în uz casnic

ABS – Acrilonitril butadien stiren este un material acrilic cu rezistență bună la impact și rezistență echitabilă la căldură. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Este un material reciclabil.

ALUMINIU – Aluminiul este un material ușor care asigură o transmisie excelentă a căldurii. Se recomandă spălarea manuală pentru a împiedica estomparea suprafețelor sale.

STICLA – Soda-Lime Glass este un material cu o duritate excepțională a suprafeței și o transparență impresionantă. Rezistență bună la substanțe chimice. Rezistență scăzută la impact. Se poate spăla în mașina de vase. Material reciclabil.

STICLA DE IZOLARE – Sticlă borosilicată are proprietăți de izolare termică. Este capabilă să mențină temperaturile înalte. Produsele din sticlă borosilicată au suprafața netedă, non-poroasă, perfect transparentă, sunt neutre față de catalizatori, rezistente față de substanțe corozive în condiții tehnologice dificile, având o structură perfect omogenă. Rezistentă la șoc termic. Se poate spăla în mașina de vase. Material reciclabil.

LLDPE (Low density Polyethylene) – Polietilena cu densitate redusă este un material foarte flexibil. Este extrem de rezistent la rupere chiar și la temperaturi scăzute. Se poate spăla în mașina de vase. Material reciclabil.

MELAMINA – Melamina este un material rezistent la temperaturi înalte și zgârieturi. Are o rezistență termică bună. Potrivit pentru contactul cu alimente calde (MAX 70 ° C). Nu este potrivit pentru utilizarea în cuptoarele cu microunde. Se poate spăla în mașina de spălat vase.

FIBRE NATURALE DE BAMBUS (BAMBOO) – Fibra de bambus este o fibră naturală durabilă. Se poate spăla în mașina de vase. Reciclabil și eco-durabil.

PA – Poliamida este un material cu rezistență termică ridicată (Max 175 °C). Rezistent la impact. Rezistență bună la zgârieturi. Variațiile de temperatură și contactul cu temperaturi ridicate nu afectează funcționalitatea sau siguranța produsului. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PA + FV – Poliamida cu fibră de sticlă este un material foarte rigid. Rezistență termică excelentă (Max 220 °C) și rezistență la impact. Rezistență bună la zgârieturi. Variațiile de culoare datorate temperaturilor ridicate de contact nu afectează funcționalitatea sau siguranța produsului. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

Materialul policarbonat PC este un material incolor, rezistent la frânturi, cu transparență medie-mare. Rezistența la impact. Rezistență termică excelentă. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PCTA – Copolimerul poliester este un material acrilic transparent, rezistent la rupere, cu o bună rezistență la substanțe chimice. Potrivit pentru contactul cu alimente până la 70 ° C. Contactul prelungit cu ceaiuri, vin roșu și ceaiuri din fructe de fructe de pădure roșii trebuie evitat, deoarece acestea pot modifica ușor culoarea materialului. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PE – Polietilena este un material flexibil. Este extrem de rezistent la rupere chiar și la temperaturi scăzute. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PMMA – Polimetilmetacrilatul este un material acrilic transparent. Are o suprafață reflectorizantă strălucitoare și luminoasă. Se recomandă spălarea manuală cu detergenți neutri și a a se usca cu o cârpă moale, pentru a prelungi aspectul frumos al produsului. Reciclabil.

POM – Polioximetilenul este un material cu un grad ridicat de stabilitate dimensională și termică. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PORCELAIN – Porțelanul este un material foarte dur, fragil. Potrivit pentru încălzirea alimentelor în cuptoarele cu microunde. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PP – Polipropilena este un material acrilic ușor, flexibil, care este rezistent la zgârieturi. Rezistență bună la căldură. Potrivit pentru contactul cu alimente până la 100 °C. Poate fi introdus într-un cuptor cu microunde pentru a încălzi alimentele gătite (Max 400 W – Max 3 Min – Max 100 ° C). Nu încălziți alimentele care conțin ulei, grăsimi sau zahăr la cuptorul cu microunde, deoarece temperatura lor poate depăși 100 ° C și poate deteriora produsul. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil

PS – Polistirenul este un material transparent cu rezistență ridicată la substanțe chimice. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PU – Poliuretanul este un cauciuc rezistent la variațiile de temperatură și la contactul prelungit cu uleiurile. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

PVC – Clorura de polivinil este un material rigid cu proprietăți izolante. Rezistent la abraziune și substanțe chimice. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

Plastic alimentar reciclat (R-PET) –  este un material reciclat realizat prin recuperarea sticlelor alimentare PET-post consum, care este produs de către fabrici certificate la nivel international, care garantează folosirea lor cu produsele alimentare. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

SAN – Acrilonitrilul stiren este un material acrilic cu o bună transparență și o rezistență excelentă la substanțe chimice. Are o rezistență echitabilă la căldură (MAX 70 ° C) și zgârieturi. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

SILICON – Siliconul este un material elastic, deosebit de moale, cu rezistență termică ridicată (MAX 250 ° C). Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.

SMMA – Metacrilatul de metil stiren este un material acrilic de înaltă transparență. Rezistență bună la substanțe chimice. Se pot spăla în mașina de spălat vase la o temperatură maximă de 55 ° C. Dacă se spală manual se recomandă sa fie folosiți detergenți neutri și obiectele trebuie uscate cu o cârpă moale pentru a evita zgârierea suprafețelor. Reciclabil.

OȚEL INOXIDABIL AISI 304 (18/10) –  este rezistent la colorare. Are o rezistență ridicată la oxidare și substanțe chimice. Suprafețele sale sunt foarte strălucitoare. Se poate spăla în mașina de spălat vase la MAX 55 ° C. A se păstra separat de cuțite în timpul ciclului de spălare. Strălucirea originală poate fi restabilită prin lustruirea cu produse specifice. Reciclabil.

OȚEL INOXIDABIL AISI 420 – Oțelul inoxidabil AISI 420 are o bună rezistență la oxidare. Are un nivel ridicat de strălucire a suprafeței. Se poate spăla în vase la MAX 55 ° C. Trebuie păstrat separat de alte tacâmuri în timpul ciclurilor de spălare pentru a preveni oxidarea. Strălucirea sa poate fi redată prin lustruire cu produse specifice. Reciclabil.

TPR – Cauciuc termoplastic este un material foarte moale, flexibil. Este antiderapant. Se poate spăla în mașina de spălat vase. Reciclabil.