Pregătirea clătitelor poate fi la fel de simplă ca numărătoare de la 1 la 5!
Cînd pregăteam clătitele veșnic uitam cantitățile necesare, până când sora mea mi-a dat acest truc:
„- Numără până la 5 și nu vei uita rețeta niciodată!”
De ce până la 5?
Pentru că în cea mai simplă rețetă de clătite nu ai nevoie decât de 5 ingrediente, iar clătitele vor ieși neapărat perfecte:
🟠 1 litru de lapte
🟠 2 căni de făină
🟠 3 grame de sare
🟠 4 linguri de zahăr
🟠 5 ouă medii
Toate ingredientele se amestecă cu telul sau cu mixerul, până se obține un aluat omogen, ca o smântână lichidă. La început se încinge bine tigaia, apoi se toarnă într-un strat subțire cu polonicul peste tigaia de clătie pe toată suprafața și se coace la foc mediu-mic, pînă se rumenește pe o parte, apoi se întoarce pe cealaltă parte.
Și desigur, pentru ca procesul coacerii clătitelor să devină și mai ușor și mai plăcut, nu uita de o tigaie bună pentru clătite, care are pereții mai joși, se încălzește uniform, are baza antiaderentă și este executată din materiale de calitate!
În caz că totuși tigaia ta lipește aluatul și nu are o suprafață antiaderentă bună, poți unge tigaia cu ulei, cu o perie înaintea turnării aluatului.
Autor: Tatiana Roșca